Timber nappali összeállítás, fekete

Timber nappali bútor

Timber nappali bútorTimber nappali bútorTimber nappali bútorTimber nappali bútorTimber nappali bútor

Timber nappali összeállítás, fekete

[field_t_szinmintak_kep_1]

Nappali összeállítás magasfényű frontokkal, világításal,  színe: fekete

 

 

Részletes leírás

Szélesség: 240 cm
Magasság: 190 cm
Mélység: 46 cm

Garanciaidő: 12 hónap

Szállítási határidő: 4-5 hét
További információ a szállítási határidőről

A gyártó raktárról szolgál ki az esetek többségében, hozzánk havonta egyszer szállít árut.

Ár: 118 100 Ft

Bútor anyaga:  fóliázott forgácslap és magasfényű lakkozott MDF

Szín:  fekete(korpusz matt, front magasfényű)

További termékjellemzők:

 • lent 1 db.  TV szekrény lenyíló ajtókkal, középen 2 nyitott rekesszel,  mérete: 180/35/46 cm  (szél/mag/mélys)
 • bal  oldalon  vitrin, ajtó mögött 2 üvegpolc, vitrin mérete: 60/107/38 cm
 • jobb oldalon fali   vitrin, ajtó mögött 2 üvegpolc, vitrin mérete: 60/106/36 cm
 • falon falipolc, szélessége: 100 cm
 • a bútorhoz 1 db. 4-égős  LED Clip lapszélvilágítás tartozik, amelyek a  vitrinajtók üvegpolcait   világítják meg
 • a világítás színe: fehér
 • világítás: trafóval és vezetékkel van ellátva
 • a bútort Lengyelországból importáljuk

Csomagolás:  Lapraszerelt, kartondobozba csomagolva. Csomagok száma: 4

 

Szállítói számjel: timber
Cikkszám: EB-FU000023

Nappali összeállítás magasfényű frontokkal, világításal,  színe: fekete

 

 

Mit kell tudni a fóliás bútorokról?

A bútorfólia egy papírvékonyságú borító anyag, melyet a bútor alapanyagára, a forgácslapra ragasztanak. Ez adja meg a bútor felületének lezárását. A bútorfólia általában fa színeket és erezeteket imitál, követve ebben is a trendszíneket. Az általában használt fólia szinek a következők: -fehér,  fekete, juhar, bükk, gesztes bükk, világos dió, sötét dió, cseresznye és tölgy, illetve ez utóbbi kettőnek millió árnyalata.  Leggyakrabban használt fóliaszin a fehér és a bükk. A fólia felülete lehet matt vagy fényes (magas fényű). Árfekvését tekintve a magas fényű fólia drágább, sőt vannak igen drága, nehezen előállítható, mintás fényes bútorfóliák is, melyek ára már vetekszik a furnér (természetes fa hasíték) árával. Korunk divatja a magasfényű bútor. Ezt a fényes felületet már fóliából is lehet produkálni,  egyre gyakoribb a magas fényű fóliával borított bútorfelület. Ez azonban megjelenésében nem tudja teljesen visszaadni a magasfényű lakkozott felületeket, csak azt a hatást keltik.

Legújabban divat az un. 3D fólia, melynek felületét végigsimítva olyan érzésünk van, mintha a bútor  fából lenne. A 3D fóliával borított bútorok megszólalásig tömörfabútor hatást keltenek. Különösen a tölgy fóliaszineknél alkalmazzák elsősorban a 3D fóliát. 

Fóliázott bútorok árfekvése

A választékbőség fóliázott bútorokból  elég nagy.  Éppen emiatt a piacon  igen nagy az árverseny, így a gyártók helyzete nem könnyű. A minél kedvezőbb árak elérése érdekében a gyárak sok olcsósító trükköt alkalmaznak,  mely a fóliázott bútoroknál első ránézésre nem észrevehető és sajnos csak használat közben derül ki a gyengébb minőség. Vásárláskor a következő lényegi különbségekre legyenek tekintettel:
  - éllécek (ABS) megléte
-  vasalatok minősége
 
Azoknál a termékeknél, ahol mindenből a minimális, legalacsonyabb minőség képviseli magát, az az árban is tükröződik. Hogyan?
-  hiányzik az élléc (helyette élfólia van, ami nem tartós, ill. sérülékeny), olcsó, nem strapabíró vasalatok alkalmazása

A forgácslap vastagsága elsősorban a tartó elemeknél számít (oldallapok, tetőlapok).  

Ezen esetekben minél nagyobb vastagságú a forgácslap, annál erősebb, tartósabb, strapabíróbb lesz a bútor. Tetőlapok esetében (komódok, kisbútorok tetőlapja, asztallap, padok tetőlapja) akár 30-35 mm-es vastagság is alkalmazható. De általában véve 20-22 mm elegendő. 

Értékesebb a fóliázott bútor, ha a fólia a bútorgyártásra használt értékesebb alapanyagra kerül. Ilyen az un. könnyített eljárással készülő forgácslap, mely nemcsak egy nagyobb tartósságot biztosít, hanem a bútort is könnyebbé teszi és jóval szebb optikai hatást kelt, mert vastagabbak a lapok az átlagosnál.  Ettől a bútor nemcsak különleges lesz, de minősége tartósságában is eltér az átlagos gyártási eljárással gyártott forgácslapból készült bútortól.

Fóliázott bútor tisztántartása

Nagyon könnyen tisztántartható bútor. Felülete kívül-belül enyhén vizes ruhával lemosható, a szennyezettebb helyeken akár erősebb dörzsöléssel is eljárhatunk. A bútor tisztántartása tehát egyszerű és a háztartásban használt alapvető eszközökkel megoldott. Bútorápoló használatára nincs szükség.

Mit kell tudni a magasfényű bútorokról?

Ehhez a fénylő felülethez többszöri polirozással jutunk. A polirozás és csiszolás folyamán a lakkon ott maradnak ennek nyomai, ami erős fénynél, határozottan a felületre világitva látszik. De ez nem hiba, ez a technikai eljárás velejárója.

 

A vastagon felvitt PUR-lakkréteg védi a felületet, mégis érdemes néhány útmutatást betartani, hogy sokáig örömét lelje a bútorban.

 

 •           Ne tegyen forró tárgyat  közvetlenül a felületre!
 •           Ne használja a bútor felületét olyan munkafelületként, aminek során éles tárgyakkal vágást végez. Kerülje a hegyes, szúrós tárgyakkal való munkavégzést a bútorfelületen.
 •           A bútorfelületet csak egy puha, enyhén nedves ruhával tisztítsa! Semmiképp ne használjon olajos vagy erős egyéb tisztítószert, ezeknek a felületre való felvitele, felszórása szigorúan tilos.
 •           A nedvességet egy száraz ruhával azonnal távolítsa el!  Vizes, nedves aljú poharat tehát semmiképp ne helyezzen az asztalra úgy, hogy az közvetlenül az asztalfelülettel érintkezik!

Szállítási határidő: 4-5 hét
A gyártó raktárról szolgál ki az esetek többségében, hozzánk havonta egyszer szállít árut.

Értékelje a terméket!

Még nincs értékelve

A csillagra kattintva értékelheti a terméket.